TARİHÇE

Okulumuz 1 Haziran 1981 tarihinde temeli atılarak 1982 yılında tamamlanmış, eğitim-öğretime ilk kez 26 Eylül 1983 Pazartesi günü açılmıştır. 4600 m2 olan okul sahası, Muhtarlıktan yer tespiti yapılarak bulunan yerin hazineye ait olduğu tapu dairesinden resmen krokisi alınarak okul yapılması için teşebbüse geçilmiştir. Muhtarlık ve Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları sonucu Vilayet İl İdare Kurulu kararı ile 5 derslikli bir okulun yapımı için gerekli tahsisat yapılmış ancak çeşitli nedenlerle 3 derslik yapılabilmiştir. 24 Ağustos 1983 tarihinde o dönemin Okul Müdürünün girişimleri sonucu odun ve kömürlük yapılmış, daha sonra yoğun çabalar sonucunda okul binasının 2. katının yapımı gerçekleştirilerek 4 derslik 1 öğretmenler odası ve tuvalet eklenmiştir. 1999 yılında 2 prefabrik sınıf daha eklenerek derslik sayısı 9´a çıkarılmıştır. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde okulumuzda herhangi bir hasar meydana gelmemiştir.

2005 yılında 11 derslikli B bloğumuz yapılarak derslik sayısı 20´ye çıkarılmıştır. 2005-2006 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda normal öğretime geçilmiştir.

22 Aralık 2014 te ise İzmit Belediyesi tarafından prefabrik sınıflarımız birleştirilerek Çok Amaçlı Salon oluşturulmuştur.

Okulumuzun adı daha önce okulun bulunduğu alanda Toıpçu Alayı olduğu için Topçular İlkokulu adını almıştır. 1997 tarihinde kabul edilen kanunla İlköğretim kesintisiz ve zorunlu 8 yıla çıkarılmıştı. Bu yüzden okulumuzun adı Topçular İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. 1998-1999 öğretim yılında ilk kez 6. sınıf açılmış, 2001-2002 öğretim yılında da ilk mezunlarını vermiştir.

2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilince okulumuz tekrar Topçular İlkokulu olarak dönüştürülmüş, ortaokul öğrencilerimiz kademeli olarak çevremizdeki ortaokullara gönderilmiştir. Okulumuz şuan 324 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda ilk kez 20 Nisan 1983 tarihinde Okul Müdürü olarak atanan Faruk AKINCI görev yapmıştır. Şu an 22 Haziran 2020'de okulumuza atanan Seyfettin ATAŞ müdürlük görevini yürütmektedir.

Okulumuzda 18 derslik, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 2 Öğretmenler Odası, 1 Rehberlik Servisi Odası, 1 İngilizce Dersliği, 1 Kütüphane ve 1 Çok Amaçlı Salon bulunmaktadır. Kadromuzda 1 Okul Müdürümüz, 1 Müdür Yardımcımız, 1 Rehberlik öğretmenimiz, 3 Anasınıfı öğretmenimiz, 12 Sınıf öğretmenimiz, 1 İngilizce öğretmenimiz, 1 güvenlik personelimiz, 2 temizlik personelimiz ve 1 yardımcı personelimiz görev yapmaktadır.